Az infrapanel egy korszerű technológiával készített fűtőtest, amely az elektromos energiát hőenergiává alakítja. A méreteiket tekintve egy 2-3 cm vastagságú, és kb. 0,5 m² felületű elem, amelyeket igény szerint oldalfalra vagy mennyezetre szerelnek. Méreteiket és teljesítményeiket a felszerelendő helyiség igényeknek megfelelően választjuk ki.

Mint a neve is mutatja Infrapanel, tehát a meleget a panelekből kiáramló INFRAVÖRÖS sugárzás adja át. Az infrapanel működéséről a Működési elv menüpont alatt olvashat.

Az infrapanel fűtő oldalán az energiaáramlás maximális, a hátoldalán viszont minimális, ez a működő oldalra ragasztott kerámiaszemcsékkel és a passzív oldalon lévő alufólia bevonatú minőségi hőszigetelés segítségével érhető el. A panelek felületére ragasztott kerámiakristályok 7-10 µm hullámhosszú sugárzással maximalizálják a hőleadást az egész felületen. Felületi hőmérséklete 70-100 °C, így nem tűz- és égésveszélyes.

Az infrapanel beszerelése egyszerű és könnyű. Mennyezethez rögzíthető négy csavarral a keretben előkészített nyíláson keresztül. A villamos hálózathoz sorkapcsokon keresztül kapcsolódik, amely a panel hátsó részén, illetve keret oldalán lévő fedél alatt helyezkednek el, típustól függően. Az infrapaneleket a mennyezeten egyenletesen kell elhelyezni. A klimatizáció alapelveinek megfelelően, előnyösebb több kisebb teljesítményű infrapanelt használni, egyenletesen szétosztva a helyiség mennyezetén. Ebből adódóan a helyiség hőmérséklete függőlegesen egyenletesebb, hőelosztása sokkal jobb lesz. Ezt a mennyezeten elhelyezett sugárzó panelek kiválóan biztosítják.