Az infrapanel a hőt sugárzással adja át a határoló felületeknek, berendezési tárgyaknak, ugyanígy melegíti a hatósugarában élő embereket, állatokat, növényeket. Azok lassan és egyenletesen adják át a hőt a helyiség levegőjének.

Az infrafűtés lehető legkevesebb levegőáramlással járó hatást okoz. Az állandó hideg-meleg levegő cirkuláció ugyanis a helyiségben sok port kever fel, és azt ott lebegteti folyamatosan.

A hő egyenletesen, alulról felfele oszlik el, minimális különbséggel. Így, egy átlagos belmagasságú lakótérben a mennyezeten mért hőmérséklet csak 1-2 °C-al magasabb, mint az aljzaton. A hagyományos fűtéseknél ez 8-10 ° C is lehet.

comapre hu-01

A fűtött tér levegőjének egyéb fizikai tulajdonságait, például a páratartalmát, nem befolyásolja.

Infrafűtés előnyei

Helyiségenként szabályozható, előre programozható hőmérséklet (minden szobában egyéni termosztát elhelyezése által), az adott tér funkcióinak, és a felhasználó igényeinek megfelelően.

Zajtalan üzemeltetésű, egyszerűen kezelhető, nem igényel felügyeletet és karbantartást, nincs égéstermék, ezáltal gázmérgezés veszélye sem áll fenn.

Mivel a sugárzók a mennyezetre kerülnek, helytakarékos, gyorsan, egyszerűen, az adott tér, az épület szerkezetének komolyabb megbontása nélkül telepíthető.

Téliesítési igénye nincs.

Nem képez elektroszmogot. A fűtőelem egy szénalapú ohmikus terhelés, az üzemi hőmérsékletét 230 voltos rendszerre kapcsolva éri el. Összehasonlítva más elektromos és elektronikai berendezéssel, elektroszmog kibocsátása minimális.

Elősegíti a falak száradását és szárazon tartását. Az infrasugarak felmelegítik a falakat. Ha a falak hőmérséklete magasabb, mint a levegő hőmérséklete, a páratartamom nem csapódik le a falakon. Következésképpen megelőzi a penész képződését is.