Trasnsferul de căldură este realizat prin radiaţii către suprafeţe şi obiecte, la fel şi către oameni, animale şi plante aflate în raza lor de acoperire. Obiectele transferă căldura încet şi uniform către aerul spaţiului.

Curenţii de aer sunt minime. Circulaţia aerului rece-cald răsuceşte praful din încăpere.

Căldura este disipată uniform în planul vertical, cu diferenţă minimă. Astfel, într-o cameră de înălţime medie, diferenţa de temperatură dintre tavan şi pardoseală este de numai 1-2C. La sistemele clasice această diferenţă poate ajunge la 8-10o C.

comapre ro-01

Nu influenţează alte proprietăţi ale aerului încălzit (de exemlu conţinutul de vapori).

Poate fi controlat şi programat chiar şi în fiecare încăpere conform cerinţelor utilizatorului şi a destinaţiei spaţiului de încălzit.

Funcţionare fără zgomote sonore, poate fi comandat chiar şi prin telefon, nu necesită supraveghere şi întreţinere, nu are produs de ardere, astfel nu apare pericol de intoxicare.

Sistemul poate fi instalat rapid, uşor şi cu spargeri minore.

Nu necesită pregătire la iarnă.

Elementul încălzitor este o sarcină ohmică, temperatura nominală este atinsă după conectarea elementului la sistemul de 230V. În comparaţie cu alte dispozitive electrice şi electronice, generarea electrosmogului este minimă.

Ajută la uscarea pereţilor. Razele infraroşii încălzesc pereţii. Dacă temperatura pereţilor este mai ridicată decât temperatura aerului ambiant, umiditatea nu se condensează pe pereţi, astfel previne formarea mucegaiului.